115

Det skjer litt overalt – også med sentralstøvsugere

Dra støvsugerslangen rett ut av veggen, og putt den like enkelt tilbake etter bruk. Det er også mange andre praktiske og helsemessige grunner til at du burde få deg sentralstøvsuger.

for Sentralstøvsugerbutikken

Børge Dahlstrøm

Sentralstøvsugerbutikken

18. april 2023
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230418090623693.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230418090623693.jpg?maxwidth=900
0

Du tenker kanskje på 80-tallet når du tenker på sentralstøvsuger, men det har skjedd litt siden den gang. I 2023 kan du for eksempel dra slangen rett ut av en luke i veggen og raskt fjerne smuler fra frokosten og skitten som dras med inn i gangen. Slangen suges raskt og elegant tilbake i veggen ved hjelp av vakuum.

Du kan i tillegg koble en robotstøvsuger til sentralstøvsugeropplegget. Denne har en docking-stasjon hvor den tømmer støvet inn i sentralstøvsugeren. Dermed blir det både mindre bakterier og enklere tømming. I tillegg finnes det feieluke og ny, fleksibel slange som gjør hverdagen enklere. 

I ny og gammel bolig + garasjen

Egentlig burde sentralstøvsuger vært standard i alle nye hjem, men du kan også ettermontere der du bor i dag – gjør jobben selv, eller få noen proffe til å installere den for deg. Tenk så deilig å slippe å drasse rundt på støvsugeren!

I tillegg til mange uttak i huset, kan du også ha luker til slangen i garasjen. Dermed kan du raskt og enkelt støvsuge bilen og selve garasjen.

Lite sjenerende og lite støy 

Det lages en rørgate der slangen trekkes inn. Rørgaten må være like lang som slangen, og har noen få spesial-bend slik at slangen blir lett å trekke ut. Rørdiameteren (51 mm) er den samme som på rørene som går videre til de andre uttakene + motoren.  

I et nytt hus legges vanligvis rørgaten i bjelkelaget, men dersom du ettermonterer, kan rørgaten legges på et kryploft, i en kjeller eller lignende. Motoren kan du gjerne ha i kjelleren eller i et rom du bruker lite, slik at du hører minimalt av støy.

Den nyeste utgaven heter Retraflex® II, og denne har en glattere og lettere slange enn tidligere modeller. I tillegg har luken i veggen blitt mindre.

"Verdens beste sentralstøvsuger. Har hatt vår i over 20 år og den drar som om den var ny fortsatt. Byttet slange og munnstykke pga. mye bruk, null stress med reservedeler", skrev Steinar på Facebook.


"Enig. Har hatt en i 10 år. Null problem med reservedeler levert på Posten etter kort tid, og en butikk som kjenner produktene sine", responderte Kjell.


2434
TrueFalsec-179

Sånn fungerer den

Åpne luken i veggen, trekk slangen ut så lang du trenger og støvsug. Når du er ferdig, lar du slangen suge seg selv tilbake. Systemet har slangelengder på 9,6, 12,6 og 15 meter, og du kan ha flere uttak på samme sentralstøvsuger.

258
false
TrueFalsec-179
0

Bedre helse

En tradisjonell støvsuger flytter støvet og skitten fra gulvet til støvsugerposen samt slipper ut igjen noe av det fineste støvet i rommet, mens en sentralstøvsuger leder eksosen og støvsugerlukten ut av huset. Sentralstøvsugeren har også kraftigere motor, og beholderen er så stor at du trenger bare å tømme den én gang i året ved normal bruk.

Sentralstøvsugeren har ingen returluft som virvler opp støv i rommet, dette gjør det tryggere for alle som er plaget med allergier eller astma enn tradisjonelle støvsugere. I tillegg forebygger den mot luftveissykdommer.

https://www.youtube.com/embed/EXrE70K-sBk


637
TrueFalsec-179

WallyFlex

WallyFlex er det perfekte tilbehøret til sentralstøvsugeren. Dette er en vegghengt fleksislange på fire meter som monteres rett på sugepunktet. Dermed blir det enklere å unngå støv og skitt, og løsningen passer utmerket på kjøkkenet, i entréen og i garasjen.

270
false
TrueFalsec-179
0

title

Dersom du ønsker mer informasjon, kan du sende en melding her:

input field

Mark if required

MESSAGE BOX

Mark if required

Radio buttons

Mark if required

single button

139


585
TrueFalsec-179
left -1 TrueFalsec-179
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190326055635103.JPG #FFFFFF
Les også