SWITCH SECTION

Enkelt renhold med en usynlig støvsuger

Velger du den originale Retraflex-løsningen får du i tillegg bedre inneklima på kjøpet.

Av Sentralstøvsugerbutikken

Børge Dahlstrøm

Sentralstøvsugerbutikken

26. mars 2019
Foto: Cyclo Vac
Foto: Cyclo Vac
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190328120955610.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190328120955610.jpg?maxwidth=2000
0

Mange har støvsugere som virvler skadelig støv opp i luften. Det blir heller ikke bedre dersom du glemmer å skifte filter og støvsugerposer regelmessig. Velger du en sentralstøvsuger får du derimot blåst finstøv og dårlig lukt ut av boligen via et skjult rørsystem. Støv og skitt samles i en stor beholder som kan plasseres i kjelleren, garasjen, på loft eller et annet egnet rom. I tillegg ledes alt av skadelige mikropartikler og lukt ut av boligen gjennom maskinens utblåsningsluft.

Det er noe ganske annet enn en tradisjonell støvsuger. De fjerner riktignok støv, bøss, hår osv., men lukten sitter gjerne igjen. Du har jo tross alt bare flyttet kilden til lukten fra gulvet til støvsugerposen. Derfor gjør en sentralstøvsuger underverker for inneklimaet. Et godt inneklima er bra for alle, men er spesielt viktig for de som lider av astma og allergi.

En fordel med en sentralstøvsuger er dessuten at du slipper unna daglig vedlikehold. En vanlig støvsuger har en beholder på 2-3 liter, mens sentralstøvsugeren har en beholder på flere titalls liter. Dermed holder det stort sett å tømme den én gang i året.

Retraflex – helt usynlig støvsuger

Tradisjonelle støvsugere må bæres rundt i huset og altfor ofte opplever du at ledningen er litt fort kort. Det er et irritasjonsmoment i hverdagen. Med en sentralstøvsuger slipper du den irritasjonen. Så sant anlegget er riktig prosjektert er det bare å koble til slangen, så har du rekkevidde til å komme over hele etasjen uten å måtte koble til nye uttak underveis.

Likevel er det mange som synes at håndteringen av støvsugerslangen er litt kronglete. Dessuten tar den en del plass når den ikke er bruk.

Da er Retraflex fra kanadiske Cyclo Vac en god løsning. Da trenger du bare å åpne en luke i veggen og trekke ut ønsket slangelengde for å starte støvsugingen. Og det er like enkelt når du er ferdig, for da suges slangen ganske enkelt tilbake i veggen igjen. Da slipper du å kveile den sammen og rommet er ferdig ryddet på et blunk.

Med Retraflex lagres altså slangen i rørsystemet og trekkes automatisk inn ved hjelp av sugekraften til sentralstøvsugeren. Det er med andre ord vakuumet som drar slangen inn, så du trenger ikke å bekymre deg over mekaniske tromler som både tar plass i veggen og slites over tid. Derfor har også Retraflex svært god holdbarhet.

https://www.youtube.com/embed/0JvJxXdpMmg

Cyclo Vac har laget sentralstøvsugere siden 60-talllet og representerer solid kvalitet. Velger du produkter fra Cyclo Vac er du også sikret tilgang på reservedeler og tilbehør i fremtiden.

WallyFlex: enkel støvsuging på kjøkkenet og i garasjen

WallyFlex omtales av mange som det perfekte tilbehøret til en sentralstøvsuger. Det er ganske enkelt en vegghengt fleksislange som monteres direkte på et sugepunkt. Slangen er fire meter langt og passer godt på steder hvor det erfaringsmessig blir mye rot, eksempelvis på kjøkkenet og inngangspartiet. Endelig en enkel løsning for å bli kvitt alle gummiknottene barna drar med seg fra kunstgresset når de spiller fotball, altså.

WallyFlex har også blitt svært populær på vaskerommet da den gjør det ekstra enkelt å kvitte seg med lo fra tørketrommelen eller støv og andre rester fra klesvasken.

Sentralstøvsuger for nybygg og rehabilitering

En sentralstøvsuger kan installeres enten du bygger nytt eller rehabiliterer. Ved nybygg er det kun snakk om å gjøre en jobb med å tenke gjennom hvor du vil ha uttakene, så ender du opp med et helt skjult anlegg.

Ved rehabilitering kan det være noe mer krevende, men det er fullt mulig å få til i de aller fleste tilfeller. Rørene kan for eksempel skjules i takhimlingen, men som regel er det fornuftig å bruke kaldloft og krypkjeller der det finnes. Så er det jo også slik at rørene må ligge slik at du får uttaket der du vil. Da kan de for eksempel skjules bak en kjøkkeninnredning eller inni et skap.

For å få en best mulig løsning ved rehabilitering er det lurt å alliere seg med en aktør som har erfaring og kompetanse på området. Denne erfaringen og kompetansen finner du hos Sentralstøvsugerbutikken, som har jobbet med sentralstøvsugere i både nybygg og ved rehabilitering siden 1989. På nettsidene til Sentralstøvsugerbutikken finner du dessuten mye nyttig informasjon.

https://www.youtube.com/embed/EXrE70K-sBk


4605
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190326055635103.JPG #FFFFFF
Les også